Viktig informasjon om Koronaviruset

Aktuelt


Hva gjør du hvis du har symptomer på koronavirus

1. januar 2021 kl. 15:28

Det er nå mye smitte i Trøndelag, og pågangen på testing er stor. Vi takker befolkningen for å ta ansvar ved å la seg teste. Likevel vil vi be om tålmodighet når det gjelder tidspunkt for testing.

 

Du som er nærkontakt

Hvis du defineres som nærkontakt til en person med påvist smitte, vil du bli kontaktet av kommunens smittesporingsteam for testing. Vi setter da opp egne avtaler utenom den ordinære tiden for testing.

 

Hvis du har symptomer på koronavirus

Hvis du har symptomer eller mistenker at du kan være utsatt for smitte, er første bud å holde seg hjemme. Hold antallet personer du er i kontakt med til et minimum. Ta kontakt med legetjenesten for å avtale testing. Telefonnr er 41 70 24 00. Fra tirsdag 5. januar kan du bestille testen på nett: https://timebestilling.remin.no./indre_fosen

 

Utenom åpningstid

Hvis du har milde symptomer, er det viktigste å holde seg hjemme og ta kontakt med legetjenesten for testing i åpningstid. Ikke ta kontakt med legevakta for spørsmål om testing, hvis du kun har milde symptomer. Legevakta er kontakt for akutt sykdom og ulykke utenfor fastlegekontorets åpningstid.

Men skulle du få forverret almenntilstand, kontakter du legevakta 116117. Ved livstruende sykdom og ulykke, ring 113.

 

Koronatesting

31. desember 2020 kl. 07:59

Koronatesting

Hvis du har symptomer på koronavirus, eller du mistenker at du kan være smittet, oppfordres du til å bestille tid til testing per nett. Logg inn med elektronisk ID for å bestille time fra og med 5.januar:  https://timebestilling.remin.no/indre_fosen

Hvis du ikke kan bruke den digitale tjenesten, bestill via tlf. 41 70 24 00. Se åpnngstider på legekontoret nederst på siden. 

Koronatesten er gratis. 

Alle som er i Indre Fosen kommune kan ta test her

Du trenger ikke å ha bostedsadresse i Indre Fosen for å bli testet. Alle som blir syke mens de oppholder seg i kommunen, inkludert turister, kan ta kontakt med legekontoret i Indre Fosen for testing. 

Sted for testing

Testing gjennomføres på luftveisklinikken ved Rissa legekontor, Årnsetveien 35, Rissa. Separat inngang ved tverrenden av bygget.

Ikke kom inn på legekontoret når du skal ta koronatest!

Ring alltid til legekontoret før du møter opp. Når du har avtale om å ta koronatest ved luftveisklinikken i Rissa, er det viktig at du holder deg i bilen helt til du blir ringt opp på mobilen. Når du har blitt ringt opp, går du inn døra til luftveisklinikken som ligger på tverr-enden av bygget. Ikke kom inn til resepsjonen eller venterommet ved legekontoret når du skal ta koronatest. Se mer info om testing og karantene på helsenorge.no. 

Det kan ta tid å få svar på koronatestene

Prøvemottaket ved St. Olavs hospital har mye å gjøre nå, så det kan ta litt tid å få svar. Vi ber derfor om at alle som tester seg er tålmodige. Du kan selv sjekke prøvesvar på helsenorge.no. Du som har profil på helsenorge.no, får SMS-varsling når svaret er klart. 

Koronavaksine

21. desember 2020 kl. 11:36

Om koronavaksinen

Du trenger ikke bestille vaksine - kommunen kontakter deg

Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefales vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Kommunen eller fastlegen din kontakter deg dersom du er prioritert for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Prioriterte målgrupper

Det nye koronaviruset gir infeksjon i luftveiene. De fleste får ingen eller milde symptomer, men noen blir alvorlig syke. De eldste og de som har enkelte andre sykdommer fra før har størst risiko for å få alvorlig sykdom. I starten vil det ikke være nok vaksine til alle som anbefales koronavaksine. Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først: 

  • Beboere i sykehjem og omsorgsboliger 
  • Eldre over 85 år 
  • Eldre over 75 år og deretter de over 65 år 
  • Personer 18–64 år med én eller flere nærmere spesifiserte sykdommer som de har fra før. 

Foreløpig er ikke helsepersonell prioritert høyere enn disse gruppene, men dette kan endres dersom smittepresset øker, og hvis smittesituasjonen i helseinstitusjonene endrer seg 

Mer informasjon om koronavaksine:? 

Folkehelseinstituttets nettside: www.fhi.no/kvp  

For mer informasjon om korona besøk vår hjemmeside her  : https://www.indrefosen.kommune.no/korona/koronavirus-kommunens-infoside.9656.aspx

Besøksregistrering ved Rissa, Leksvik og Vanvikan Legekontor

9. desember 2020 kl. 12:20

Ved et eventuelt utbrudd av koronavirus ved kommunens legekontor, må helsetjenesten kjapt kunne spore opp hvem som kan være utsatt for smitte. For å kunne bidra til effektiv smittesporing, har vi tatt i bruk systemet Qrona besøksregistrering. 

Kommunen kan ikke tvinge noen til å bruke systemet, men oppfordrer både ansatte og besøkende til å registrere seg på vei inn i byggene listet opp under.  

Brukerdata lagres kun i 14 dager og utleveres kun til myndighetene ved et eventuelt utbrudd. Les mer på Qrona.no 

Plakatene som henger opp ved byggets innganger. 

 

Slik registrerer du deg med Qrona 

Alternativ 1: mobilkamera 

  • Åpne kamera på mobilen og hold det foran firkanten (QR-koden) på plakaten, slik at hele firkanten er inni bildet. 
  • Da skal det automatisk komme opp en link øverst på telefonen. Trykk på denne linken og følg instruksjonene; Enten skriver man inn navnet og telefonnummeret sitt og trykker «sjekk inn» eller man går inn via Vipps (ingen betaling). 

Alternativ 2: Qr-app 

Noen mobiltelefoner tillater ikke skanning av kode med mobilkamera, så da kan man bruke egen QR-kode app. Du skanner da QR-koden med appen og følger så linken som beskrevet over. 

Alternativ 3: sms 

Send en sms til 2002 med koden som står på skjemaet + ditt navn. Du mottar ingen bekreftelse på at dette er registrert. 

Influensavaksine

18. november 2020 kl. 15:23

Årets influensavaksine kommer til legekontoret 21.10.20 og det åpnes for vaksinering 22.10.20. Helsedirektoratet åpner vaksinering kun for de som er i risikogruppe og andre målgrupper nå, så vil det åpnes for alle andre fra 01.12.20. Er du usikker på om du er i risikogruppe/målgruppe kontakt legekontoret for mer info eller sjekk FHI sine nettsider.  

Dere kan komme innom på dagtid for å få satt vaksinen, evt samtidig som ordinær legetime. 

Pris 200kroner. 

Er du i risikogruppe er prisen 50 kroner eller gratis om du har frikort. 

 

Betalingsinformasjon

13. oktober 2020 kl. 10:22

Oppdatering desember 2020: Betalingsautomatene i Rissa, Leksvik og Vanvikan er nå åpnet, slik at du kan betale med bankkort igjen. Hvis du ikke har med kort, får du betalingsinfo per sms. Legekontorene tar ikke imot kontant-betaling. 

På SMS'en vil du få instruksjon om hvordan du kan betale, enten ved Visa eller Mastercard. Det er selskapet Convene (tidligere Melin collectors) som sender ut faktura per SMS for legekontoret. Hvis du ikke foretar deg noe vil du motta en faktura med gebyr tilsendt i posten.

 

31. januar 2020 kl. 10:34

Per Husby har permisjon/spesialisering i ett år fra 3/2-20.

Nikolai Havn Sæther vil være vikar i denne periden.